Een ervaring van de redacteur van de kampeermerken CampersCaravans.nl, Campers.nl, KampeerTV en Camperplaats

Bolcamp Camperverhuur: een vijf sterren ervaring

Wanneer je niet over een vorstelijke hoeveelheid vrije tijd beschikt en toch een liefhebber van camperen bent, is huren meestal een betere optie dan een kampeerwagen in eigen bezit. Hiervoor zijn in Nederland diverse verhuurbedrijven actief die een prima dienst leveren maar ook enigszins op elkaar lijken in aanbod, prijs en voorwaarden.

Een uitzondering hierop is Bolcamp uit het Overijsselse Enter. Als relatieve nieuwkomer spat het enthousiasme eraf en zijn er campers beschikbaar die werkelijk compleet zijn ingericht, in een smetteloze staat verkeren voor een prijsstelling die net iets gunstiger uitpakt dan het gebruikelijke. De campers zijn 1 a 2 jaar oud en het aantal kilometrs dat je wilt rijden is vrij.

Bolcamp is een initiatief van Ad ter Hamsel. Groot geworden in de transportwereld was de overstap naar de verkoop van voornamelijk buscampers zo gemaakt. Min of meer bij toeval. Door een eigen camper met winst te kunnen verkopen ging er ergens een commercieel lampje branden. Het begin van Bolcamp camperverkoop. Het verhuren van campers is eveneens uit persoonlijke interesse ontstaan. Het contact met medecamperaars, om hiervoor een perfecte vakantie te verzorgen en natuurlijk ook het commerciële kantje van verhuur maken het voor Ad en zijn vrouw ronduit leuk om te doen en dat merk je aan alles.

Proef op de som

Om te ervaren wat de dienstverlening van Bolcamp inhoudt, is er gebruik van maken de beste manier. We moesten daarbij toch op vakantie dus dat kwam mooi uit. Wat later in het seizoen was de beschikbaarheid van een camper geen probleem bij Bolcamp. Als één van de eerste klanten in verhuur daarom dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Drie weken Frankrijk met een Sunlight T66. Boeken doe je online, een bevestiging volgt vrijwel direct. Er wordt gevraagd om een aanbetaling en er is uiteraard ook sprake van borg. Ontstaat er schade, dan wordt dat hiermee verrekend. Alle verzekeringen zijn verder inclusief.

Na deze financiële formaliteiten begint het praktische gedeelte. Bolcamp hanteert daar een zekere souplesse in. Wanneer de camper eerder beschikbaar is dan s’middags 15.00u krijg je bericht dat een eerder tijdstip ook kan. Met inleveren werd ons overigens dezelfde mogelijkheid geboden.

Completer

Bolcamp werkt vanuit het eigen woonadres. De overdracht van de gehuurde camper vindt dan ook heel huiselijk vanaf de tuintafel plaats. Wel zo gezellig. Na de koffie en even kennismaken volgt een rondgang in en om de camper. Doorgaans moet je tekenen voor de gebruikssporen die er al zijn en is het verstandig zelf foto’s te maken zodat er achteraf geen discussies kunnen ontstaan.

Bij Bolcamp is dat niet nodig omdat de campers in een perfecte staat verkeren. Geen krassen, deuken of wat dan ook. Natuurlijk wordt de werking van alle systemen uitgelegd en aangewezen waar de inventaris is te vinden. Ook daar is iets opvallends mee aan de hand. Completer kan niet. Standaard is alles aanwezig voor een geslaagde vakantie en het opvangen van calamiteiten. Er zit zelfs een tankje met reservediesel bij voor het geval je te lang doorrijd met een bijna lege tank. Verder vind je uiteraard potten, pannen en bestek. Maar ook een gereedschapsetje, rol reparatietape, tafel en stoelen tot en met een pakje wasknijpers.

De Sunlight die we meekregen had er reeds 25.500 verhuurkilometers opzitten maar voelde achter het stuur net zo nieuw aan als dat de camper er uitzag. Alles tezamen een prima garantie voor een probleemloze vakantie.

Borg

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Letterlijk. TomTom stuurt je graag een bergpaadje op wanneer dat enkele meters korter is. Uitwijken voor een tegenligger leverde hier helaas een kras van een boomtak op, zowel op de camper als op de tot nog toe schadevrije ziel van de bestuurder. Zoiets wordt normaal gesproken verrekend met de borg. Een nieuwe sticker of spuitwerk vormt dan de leidraad. Bolcamp ziet dat echter anders. Pietluttigheden horen bij het risico van het vak. Kleine of gewone dingen worden niet verrekend. Dit vind alleen plaats wanneer het echt niet anders kan.

Dat we de kras zelf weggepoetst hebben en meteen maar de hele camper netjes hebben gemaakt vormde slechts een leuke bonus op voor Bolcamp. De borg verscheen vervolgens met topsnelheid op onze rekening.

Bolcamp verhuurt campers in topstaat en dat blijft zo. De vloot van het afgelopen seizoen is inmiddels gedeeltelijk verkocht, en nieuwe Sunlights zijn onderweg ter vervanging en uitbreiding. Voor seizoen 2020 zijn het verschillende indelingen, Queensbed, Frans bed, grote en kleine campers. Het enthousiasme waarmee Ad zijn bedrijf doet laten groeien blijft ook onverminderd groot. Dat maakt van Bolcamp een verhuurder waar je graag zaken mee doet.

Laurens Koster
Redacteur

Het grootste bereik in de watersport- en kampeerbranche
AMS is uitgever van de watersportmerken Botentekoop.nl, Botenbank.nl, Boten.nl, Boatshop24.com en van kampeermerken CampersCaravans.nl, Campers.nl, KampeerTV en Camperplaats

Deze review werd oorspronkelijk geplaatst op https://blog.camperscaravans.nl/bolcamp-camperverhuur-een-vijf-sterren-ervaring/.