• 20-10-2022 nieuw binnen, Etrusco I 7400 SB intergraal

  Etrusco integraal camper, ruimte wonder

  Fiat Ducato 2,3 Mjet 160 PK, (euro6), achteruitrijcamera, navigatiesysteem, hefbed,  motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 741/232/293cm.

  De Etrusco  7400 SB is een perfecte ruime camper om met 2 tot 4 personen te reizen. Het is een integraal camper met veel leefruimte en lichtinval. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden. Warm water en de verwarming worden aangestuurd door een Truma combi 6 boiler. Dubbelwandige ramen in de gehele camper beschikken over verduisterende jaloezieën en horren. Voor in de camper bevinden zich twee draaibare stoelen waardoor er een ruime dinette ontstaat.
  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 5e slaapplaats. Boven de dinette bevindt zich een hefbed van 200 cm x 150 cm. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De zeer grote koelkast(167ltr) heeft een apart vriesvak(29ltr). Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 210/215 cm x 80 cm die om te bouwen zijn tot een groot bed van 210 cm x 210 cm ( eventueel voor 2 volwassenen en een kind). Deze camper heeft een XXL garage (luikmaat 97 cm x 113 cm, de meeste fietsen kunnen er rechtop in vervoerd worden) en een fietsendrager voor 4 fietsen. Tevens kan men elektrische fietsen opladen in de garage. Er kan ongeveer 500 kg bij geladen worden.

 • 09-12-2022, nieuw binnen, Knaus Sun Ti platinum voor de verhuur.

  Knaus Sun Ti 650 MEG

  Fiat Ducato2,3 l 150pk automaat, (euro6), achteruitrijcamera en navigatie,  motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 699/234/294cm.

  De Knaus Sun Ti 650 MEGis een camper met een mooie luxe uitstraling, om met 2 tot 3 personen te reizen. Het is een half-integraal camper met veel leefruimte en lichtinval. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden. Warm water en de verwarming worden aangestuurd door een Truma combi 6 boiler. Dubbelwandige ramen in de gehele camper beschikken over verduisterende jaloezieën en horren. Voor in de camper bevinden zich twee draaibare stoelen waardoor er een ruime dinette ontstaat.
  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 3e slaapplaats. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De zeer grote koelkast(142ltr) heeft een apart vriesvak. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 200/190 cm x 80 cm die om te bouwen is tot een groot bed. Deze camper heeft een XXL garage (luikmaat 114 cm x 74 cm, de meeste fietsen kunnen er rechtop in vervoerd worden) en een fietsendrager voor  fietsen. Tevens kan men elektrische fietsen opladen in de garage. Er kan ongeveer 400 kg bij geladen worden.

 • 18-11-2022 nieuw binnen: Bürstner Lyseo Limited

  Bürstner Lyseo T 690 G Limited

  Citroën 2.2l Blue HDI 140 PK, (euro6), achteruitrijcamera en navigatie,  motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 698/233/295cm.

  De Bürstner Lyseo T 690 G is een perfecte camper, met een mooie luxe uitstraling, om met 2 tot 3 personen te reizen. Het is een half-integraal camper met veel leefruimte en lichtinval. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden. Warm water en de verwarming worden aangestuurd door een Truma combi 6 boiler. Dubbelwandige ramen in de gehele camper beschikken over verduisterende jaloezieën en horren. Voor in de camper bevinden zich twee draaibare stoelen waardoor er een ruime dinette ontstaat.
  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 4e slaapplaats. Boven de dinette bevindt zich een 1 persoons hefbed van 200 cm x 85 cm. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De zeer grote koelkast(142ltr) heeft een apart vriesvak. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 199/190 cm x 80 cm die om te bouwen is tot een groot bed. Deze camper heeft een XXL garage (luikmaat 108 cm x 82 cm, de meeste fietsen kunnen er rechtop in vervoerd worden) en een fietsendrager voor 2 fietsen. Tevens kan men elektrische fietsen opladen in de garage. Er kan ongeveer 500 kg bij geladen worden.

 • 02-11-2022 nieuw binnen Weinsberg CaraSuite 700 ME, 9 traps automaat

  Weinsberg CaraSuite, 9 traps automaat

  Fiat Ducato 2,3 JTD 160 PK, (euro6), 9 traps automaat, achteruitrijcamera en navigatie,  motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 741/232/292cm.

  De Weinsberg Carasuite is een perfecte camper, met een mooie luxe uitstraling, om met 2 tot 4 personen te reizen. Het is een half-integraal camper met veel leefruimte en lichtinval. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden. Warm water en de verwarming worden aangestuurd door een Truma combi 6 boiler. Dubbelwandige ramen in de gehele camper beschikken over verduisterende jaloezieën en horren. Voor in de camper bevinden zich twee draaibare stoelen waardoor er een ruime dinette ontstaat.
  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 5e slaapplaats. Boven de dinette bevindt zich een hefbed van 192 cm x 140×120 cm. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De zeer grote koelkast(167ltr) heeft een apart vriesvak(29ltr). Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 2 x 201 cm x 86 cm die om te bouwen is tot een groot bed. Deze camper heeft een XXL garage (luikmaat 110 cm x 88 cm, de meeste fietsen kunnen er rechtop in vervoerd worden) en een fietsendrager voor 4 fietsen. Tevens kan men elektrische fietsen opladen in de garage. Er kan ongeveer 450 kg bij geladen worden.

 • Mei 2021. Aantal campers in tien jaar verdubbeld.

  In Nederland is deze week 150 duizendste camper op kenteken gezet, zo meldt de brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Daarmee is het aantal kampeerauto’s in ons land verdubbeld in tien jaar.

  De populariteit van campers zit al jaren in de lift. Leo Diepemaat, voorzitter van branchevereniging: “Zo zagen we het afgelopen kwartaal nog een stijging van 28 procent bij de verkoop van nieuwe campers, met zelfs een groei van 44 procent in de maand maart 2021.” Vorig jaar deed corona nog een extra duit in het zakje, toen kampeervakanties een gewild alternatief bleken voor gecancelde vliegreizen, hotelvakanties en cruises. Diepemaat: “Vorig jaar, met de uitbraak van corona, lag de verkoop twee maanden vrijwel stil. Maar daarna ging het los. Er waren vorig jaar zelfs maanden waarbij de verkoop van nieuwe campers met 85 procent steeg.” Ook tweedehandscampers zijn niet aan te slepen. Bij deze campers werd in het eerste kwartaal van 2021 een plus genoteerd van 34 procent.

  Steeds meer jonge camperaars

  Van alle campers is twee derde (66 procent) in het bezit van 56-plussers. Het aandeel jongeren dat een camper in bezit heeft, groeit. Zo is in de groep van 26 tot en met 35 jaar het camperbezit in 2020 met bijna 24 procent toegenomen.

 • Doek valt voor Joyne

  Satellietprovider Joyne is failliet en het moederbedrijf Canal+ Luxembourg van concurrent Canal Digitaal neemt het klantenbestand en de activiteiten over.

  Wie de website van Joyne wil bezoeken, komt op een site van Canal Digitaal terecht, met instructies om naar deze provider over te stappen. Klanten van Joyne blijven signaal ontvangen tot 31 mei van dit jaar, maar naar verluidt vervallen er mogelijk wel kanalen die Canal Digitaal niet in het pakket heeft, zoals Discovery, Eurosport1 en 2, TLC, Investigation Discovery Crime+Investigation, Dusk en Meiden van Holland. Klanten wordt aangeraden om voor 31 mei over te stappen naar de concurrent.

  Hoge verwachtingen niet waargemaakt

  Joyne ging in 2017 van start, op initiatief van een oud-werknemer van Canal Digitaal. Nogal wat camperaars hadden er hoge verwachtingen van: ze hadden slechte ervaringen met de service van Canal Digitaal en hoopten dat het breken van het monopolie verbetering zou brengen. Joyne kwam met een iets ander aanbod van zenders en een wat beter bereik in de uithoeken van Europa, waar Canal Digitaal het vaak liet afweten. Deze provider hield echter het breedste aanbod.

  Kort na de start van Joyne kwam Canal Digitaal met een onafhankelijk ogende vergelijkingssite, waarbij het bedrijf de nieuwkomer op alle fronten ruimschoots overtrof. De voordelen van Joyne kwamen echter nauwelijks aan bod. Ook nu is deze site weer zichtbaar.

  De initiatiefnemer van Joyne was niet bereikbaar voor commentaar.

 • Meldingsplicht belastingdienst vervalt tijdens de schoring

  APK-keuring tijdens schorsing

  Tijdens de schorsing mag u op de dag van de APK-keuring met het geschorste motorrijtuig naar de plaats van de keuring rijden en een APK-keuring laten uitvoeren. U hoeft dan geen motorrijtuigenbelasting te betalen. U hoeft ook niet te melden dat u tijdens de schorsing naar de APK-keuring gaat. Kijk op rdw.nl voor aanvullende voorwaarden.

  Controle op de dag van de APK-keuring

  Is uw motorrijtuig geschorst en wordt u op de dag van de APK-keuring gecontroleerd? Dan sturen wij u een vooraankondiging van een naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting. Wij sturen u geen naheffingsaanslag als u schriftelijk kunt aantonen dat uw motorrijtuig die dag een APK-keuring had. U moet dit aantonen met een kopie van het officiële APK-keuringsrapport met daarop het kenteken van uw motorrijtuig en de datum van de APK-keuring. Het officiële APK-keuringsrapport kan een goedkeurings- of een afkeuringsrapport zijn.

 • 01-03-2021 Camperbus Knaus en Weinsberg

  Vanaf 2021 bieden wij ook 2 camperbussen aan voor de verhuur te weten een Knaus en een Weinsberg.

  De Knaus.

  Fiat Ducato 2,3 JTD 140 PK, (euro6), motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling, geïntegreerde navigatie in de vooruit, achteruitrijcamera.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 599cm x 205 cm x 258cm

  Deze Knaus is een perfecte camper om met 2 personen te reizen. Het is een buscamper met veel leefruimte en lichtinval. De camper beschikt over ruime opbergmogelijkheden, met name doordat je het bed open kunt klappen. Warm water en de verwarming worden aangestuurd door een Truma combi 6 boiler. Dubbelwandige ramen in de gehele camper beschikken over verduisterende jaloezieën en horren. Voor in de camper bevinden zich twee draaibare stoelen waardoor er een ruime dinette ontstaat.
  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 3e slaapplaats. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De koelkast heeft een apart vriesvak. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 180/200 cm x 100 cm die om te bouwen zijn tot een groot bed. Er kan ongeveer 500 kg bij geladen worden.

  De Weinsberg.

  Fiat Ducato 2,3 JTD 140 PK, (euro6), motor airco, cruise control, elektrische ramen/spiegels en deurvergrendeling, geïntegreerde navigatie in de vooruit, achteruitrijcamera.
  Voertuig lengte/breedte/hoogte – 636 cm x 205 cm x 258cm

  Deze Weinsberg is een perfecte camper om met 2 personen te reizen. Deze mooi camper heeft alles wat u nodig heeft voor een geslaagde campervakantie.
  Klein van buiten  waardoor hij gemakkelijk te rijden en manoeuvreren is. Toch beschikt hij over een groot bed, keuken, toilet/douche en een zit voor vier personen. De twee royale voorstoelen zijn draaibaar, waardoor u ook binnen heerlijk kunt vertoeven. Omdat de wagen twee achterdeuren heeft is er veel ruimte voor stoelen en tafels.

  De dinette is eventueel om te bouwen tot een 3e slaapplaats. Achter de dinette bevindt zich een ruime luxe douche/toiletruimte. De keuken heeft een 3 pits gasstel en een rvs spoel/wasbak. De koelkast heeft een apart vriesvak. Achterin de camper bevinden zich twee eenpersoonsbedden van 195/200 cm x 100 cm die om te bouwen zijn tot een groot bed. Er kan ongeveer 500 kg bij geladen worden.

 • 01-10-2020. Verkocht, de Sunlight T64

  Onlangs is de T64 verkocht aan 2 kopers!

  Bevriende buren uit Deventer hadden besloten om samen een camper te kopen.

  Mede doordat 1 stel geen rekening meer met kinderen hoeft te houden kan men het gehele jaar door op vakantie.

  Een mooie manier om de onkosten en aanschafprijs van een camper te delen.

  We wensen deze klanten veel camperplezier en veilige kilometers toe.

 • 15-08-2020. Dit zal je geen 2e keer overkomen😉

  Wat zand meenemen van het strand een onschuldig vergrijp? Niet op het Italiaanse eiland Sardinië. Een Franse toerist die daar vorige week zand meenam van een strand, kwam dat duur te staan. Hij kreeg een boete van 1000 euro. Het is niet voor het eerst dat de autoriteiten streng optreden.

  Nieuwe wet

  Drie jaar geleden introduceerden de Italianen een wet die het meenemen van zand strafbaar maakt. Boetes variëren van 500 tot 3000 euro, afhankelijk van de hoeveelheid zand die iemand probeert mee te smokkelen.

  Streng bestraft

  Een woordvoerder van de Italiaanse autoriteiten legt aan CNN uit waarom het meenemen van zand zo streng bestraft wordt. “Vorig jaar ontdekten we een website waar ons strandzand werd verkocht als souvenir. Het is een rage geworden in Europa”, vertelt hij.

  Vooral ‘erg wit’ of ‘licht roze’ zand is geliefd bij liefhebbers. Om te voorkomen dat het zand van de Italiaanse stranden verdwijnt, zoeken de autoriteiten nu actief naar overtreders. Zo houdt de politie strandgangers in de gaten en worden inwoners van het eiland worden opgeroepen verdacht gedrag bij de autoriteiten te melden.

  Douane-opslag

  De fles met zand die de Franse toerist mee probeerde te nemen staat ‘veilig’ in de opslag van de Italiaanse douane op het vliegveld van Sardinië, vertelt de woordvoerder. “Aan het einde van het jaar staat het hier vol met verzamelde flessen zand.”

 • 01-08-2020. Onze verhuurcampers nu ook te koop.

  Aan het einde van het huurseizoen worden onze campers te koop aangeboden.

  Het actuele aanbod vindt u op deze site.

 • 13-07-2020.Milieu zones Franrijk

  Ga je naar Frankrijk dan kan het voorkomen dat je een milieusticker voor je voertuig nodig hebt om in bepaalde gebieden te mogen rijden. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten.

  Welke milieusticker heb ik nodig?

  • Er zijn stickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig.
   • De groene sticker is voor de schoonste voertuigen (elektrisch of op waterstof). Deze voertuigen hebben altijd toegang in elke milieuzone.
   • Voertuigen op lpg komen in aanmerking voor een paarse sticker, ongeacht het bouwjaar.
   • De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto’s geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen sticker.
  • De sticker heet in het Frans officieel certificat qualité de l’air (CQA) maar wordt veelal pastille Crit’Air of vignette Crit’Air genoemd.
  • Klik op ‘Simulation’ op certificat-air.gouv.fr of zie certificat-air.gouv.fr/docs/tableaux_classement.pdf om te kijken in welke categorie je auto valt.
  • Een milieusticker is geldig in heel Frankrijk maar de beperkingen die voor een sticker gelden, kunnen per stad verschillen.
  • Overtreding van de wet- en regelgeving (zoals geen geldige sticker, sticker niet op de juiste plaats aangebracht, sticker niet leesbaar) kan leiden tot een rijverbod voor het voertuig en een boete vanaf € 68.
  • Informatie over de milieustickers is te vinden op certificat-air.gouv.fr.
 • 25-06. Noorwegen ook open voor vakantiegangers.

  Update 25 juni 2020

  Vanaf 15 juli kunnen reizigers uit EER/Schengen-landen met een aanvaardbaar infectiegehalte naar Noorwegen reizen. Lees meer op Government.no. Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid zal op 10 juli de kaart updaten met de regio’s die vrijgesteld zijn van quarantaineplicht. De lijst zal ten minste eens om de twee weken een update krijgen.

  Houd er rekening mee dat zowel nationale als lokale reglementering met betrekking tot het coronavirus en reizen naar Noorwegen vaak en op korte termijn kunnen veranderen. Alle binnenlandse en buitenlandse reizigers moedigen we daarom aan om de meest recente informatie op te zoeken op relevante websites. Je moet ook de reglementeringen en voorzorgsmaatregelen opvolgen, zoals vaak je handen wassen en social distancing.

  Voor meer details over wie naar Noorwegen kan reizen, hoe je er komt, welke quarantaineregels gelden en andere vragen en antwoorden, ga dan naar de officiële website van het Noorse Directoraat voor Immigratie (UDI).

 • 17-06-2020 20% korting op de Sunlight T64 en T69

  20% korting op de huurprijs van de Sunlight T64 en T69 in juni, september, oktober en november 2020.

  Ook geldig vanaf heden t/m 17 juli!!

 • 11-06-2020 sanitair op campings weer geopend

  Toiletten en douches op Nederlandse campings mogen vanaf 15 juni weer open. Dat heeft het kabinet besloten, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag. Oorspronkelijk stond de heropening gepland voor 1 juli.

  “Wat we juist willen is dat mensen hun vakantie een beetje spreiden, en dan moeten die toiletgebouwen natuurlijk open zijn”, aldus De Jonge. “Dus u kunt gaan boeken.” Vanaf 15 juni zijn toeristen uit de meeste Europese landen ook weer welkom in Nederland.

  Mocht u hier nog geen gebruik van willen maken dan kunt u natuurlijk altijd het sanitair van de campers gebruiken, deze zijn zo goed als nieuw en zeer hygiënisch onderhouden.

 • 12-06-2020 de grenzen gaan op 15 juni weer (gedeeltelijk) open

  Nederlanders kunnen vanaf nu op vakantie in zestien landen in de EU/Schengen zone. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen is afgeschaald van ‘oranje’ naar ‘geel’. Het gaat om de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.

  Ook waar vakantiereizen weer mogelijk worden, blijven er risico’s. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen. De situatie kan snel veranderen. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden, door het reisadvies van te voren te raadplegen en de reis zorgvuldig te plannen. Met een camper kunt u hierop perfect anticiperen, u kunt gaan en staan waar u wilt en hebt sanitaire voorzieningen bij de hand.

  Het actuele overzicht van landen waar u wel en niet op vakantie kunt.

  Nieuwste op de lijst van landen die per 15 juni hun grenzen hebben geopend is Frankrijk, het land dat volgens het CBS het meeste aantal Nederlandse vakantiegangers trekt. Per jaar gingen meer dan een miljoen Nederlanders in Frankrijk op vakantie.

  Naar verwachting zullen de komende weken meer Europese landen hun grenzen openen voor Nederlandse toeristen. Zo is inmiddels bekend dat Oostenrijk de grenzen op 16 juni wil openen voor Europese en dus ook Nederlandse vakantiegangers. Het reisadvies van Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken blijft deze zomer naar verwachting op oranje staan. Dat betekent dat vakantiereizen naar deze landen worden afgeraden.

  Voor reizen buiten Europa blijft het reisadvies vooralsnog ‘oranje’. De verwachting is dat deze zomer de richtlijnen ook voor sommige landen buiten Europa worden versoepeld. Dit zal zoveel mogelijk in samenspraak gebeuren met andere EU-landen.

  Ook waar vakantiereizen weer mogelijk worden, blijven er risico’s. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen opnieuw strenge maatregelen nemen. De situatie kan snel veranderen. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden, door het reisadvies van te voren te raadplegen en de reis zorgvuldig te plannen.

 • 01-05-2020 test Sunlight T68

  Enkele bedden waarvan je in een handomdraai een riant tweepersoonsbed maakt, een gescheiden douche en toilet: dat maakt de Sunlight T68 tot een interessante camper in het instapsegment. We bekijken de 2019-versie.

  Campermerk Sunlight maakt onderdeel uit van het Erwin Hymer-concern. De moderne fabriek staat vlakbij Dresden en daar rollen buscampers, halfintegraalcampers en sinds kort ook integraalcampers gebouwd.

  Exterieur

  De Sunlight T68 wordt gebouwd op de Fiat Ducato met een zogenaamd light chassis. Voor de aandrijving zorgt een moderne 2,3 liter Euro-6 dieselmotor die voldoet aan de modernste milieueisen. Achterwand en dak zijn gemaakt van polyester waardoor die plekken minder gevoelig zijn voor hagelschade. De zijwanden zijn van aluminium met een ruim 3 cm dikke isolatielaag. De T68 is voorzien van een ruime garage voor kampeermeubilair en in die garage zitten sjorogen om fietsen binnen vast te kunnen zetten. Voor de twee gasflessen is een aparte gaskast gebouwd aan de rechterzijde van de camper.

  Eigentijdse uitstraling

  De Sunlight heeft een ‘blond’ houtdecor en samen met de lichtgekleurde wandbekleding en de grijze kastkleppen zorgt dat voor een eigentijdse uitstraling. De zitgroep biedt plaats aan vier personen; de vaste tafel staat op een stabiele poot en is draai- en verschuifbaar.

  Eventueel kan ook een vijfde gast aanschuiven, op het zijbankje naast de toegangsdeur. Die plek is is ook geschikt als voetensteun voor een lekker luie zit. Bijvoorbeeld om tv te kijken of om een boekje te lezen. Boven de zithoek is een tweepersoons hefbed verstopt in het plafond – dat trek je handmatig omlaag.

  Indirecte en directe verlichting

  Voor de gezellige uurtjes is er indirecte verlichting aangebracht onder de bovenkastjes. De cabine verduister je dan met een gordijn die aan een rail is bevestigd – simpel maar effectief. Tussen zithoek en keuken is een afscheiding geplaatst met daarin een flinke lichtbalk die helaas niet dimbaar is.

  Volop ruimte in de keuken

  De hoekkeuken is voorzien van een driepitsgasstel zonder piëzo-ontsteking – ook weer zo’n detail waaraan je kunt zien dat dit een camper is uit het onderste prijssegment. In de drie lades en de grote keukenkast kun je zonder moeite al je keukenspullen kwijt en ook de grote Thetford koel-/vrieskast tegenover de keuken biedt volop ruimte.

  In de kast boven het vriesvak kan een tv worden geplaatst – draaibaar naar zowel het woongedeelte als de slaapkamer. Achter de keuken, in de doorloop naar de slaapkamer vind je links en rechts de gescheiden douche en toilet, waarbij de toiletdeur de hele achterkant van de camper afsluit – veel privacy dus.

  Slaapgedeelte

  De slaapkamer is voorzien van twee enkele bedden die je met een tussenstuk ombouwt tot een grote ligweide. Onder beide voeteneinden zitten hangkasten en andere kleding – en schoenen – kun je kwijt in de bovenkastjes, respectievelijk het diepe vloerluik. Een nadeel in deze camper is het ontbreken van een vlakke vloer: er zijn opstapjes naar zowel het woon- als slaapgedeelte – een kwestie van wennen.

  Installaties

  Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi-6 die links onder het bed is geplaatst. De drinkwatertank zit onder de dinettebank en de vuilwatertank is buiten onder het voertuig gemonteerd, vlak voor de achteras. Niet-geïsoleerd, dus voor de wintersport moet je voorzorgsmaatregelen nemen. Elektrische bedrading had wat netter gemonteerd mogen worden. De camper is voorzien van vier 230 Volt-stopcontacten, twee USB-aansluitingen en één voor 12 Volt. In de garage zit een extra 230V stopcontact. Handig om e-bikes op te laden.

  Conclusie campertest Sunlight T68

  De Sunlight T68 is een interessante camper door de populaire enkele bedden (waarvan je snel een groot tweepersoonsbed maakt) én door de gescheiden douche en toilet. De basisvoorzieningen zitten er allemaal in. De wagen is goed gebouwd – aan kleine details kun je zien hoe Sunlight de prijs laag houdt, zoals de verduistering van de cabine en het ontbreken van een automatische ontsteking voor het gasstel. Een nadeel zijn de struikel-opstapjes naar de slaapkamer en het woongedeelte, maar dat hebben bijna alle campers in dit prijssegment.

  Plus & Min

  + prijs-kwaliteitsverhouding
  + gescheiden douche en toilet
  -/- geen vlakke vloer